Om oss

Om skolan

Östermalms Pianoskola startade 2017, och är beläget i Hjorthagen i Stockholm. Vi erbjuder undervisning i piano, violin och cello, och har elever i alla åldrar och på alla nivåer. Skolan har en klassisk musikprofil, och alla våra lärare är utbildade och utövande professionella musiker - vi uppmuntrar dock allt musicerande, och utesluter inga musikstilar i vår undervisning. Målet är att ge barn och vuxna i alla åldrar musikglädje, och visa att det, bortom övningen, är en social aktivitet som handlar om samspel och kommunikation.

Lärare

Klicka här för att läsa om våra lärare.

Filosofi

"Alldeles för många gånger har jag hört historier om stränga pianolärare, med höga krav på disciplin och strikthet, där spelandet såsmåningom har kommit att förknippas med en känsla av tvång. Samtidigt har jag stött på många som ångrar att de slutade spela, och förklarar det med att de fick spela musik som inte var inspirerande. Jag har haft turen att växa upp med lärare som uppmuntrat mig att ha roligt med musiken - och jag kan inte minnas en enda gång att någon tvingade mig att öva på pianoläxan. Det är fantastiskt att kunna spela - och det är den känslan jag vill förmedla till fler! Som utövande musiker vet jag hur viktigt det är med spelglädje och motivation. Även faktorer som självförtroende, teknik och teoretisk förståelse är ovärderliga komponenter då man spelar ett instrument, oavsett genre. Att lära sig ett instrument kan vara enormt stärkande för den personliga utvecklingen - med rätt låtval och övning går det snabbt framåt. Mitt mål att ge eleven självförtroende och trygghet i sitt spel."


Linn Bertland, grundare Östermalms Pianoskola

Lokalerna

All pianoundervisning sker på en flygel i en studio hos Almeby Piano. Studion ligger i Hjorthagen, mitt emot Hjorthagens skola.


Stråkundervisningen äger rum på Folkkulturcentrum i Hjorthagen.


I slutet av terminen blir det även en konsert för alla som vill.

Östermalms Pianoskola

Porjusvägen 17, Stockholm  |  0727-44 11 22  info@ostermalmspianoskola.se