Våra lärare

Piano

Linn Bertland

linn@ostermalmspianoskola.se

Linn är verksam som pianist, utbildad i klassisk musik vid bl.a. Musikhögskolan i Malmö och musikkonservatoriet i Parma, Italien. Hennes lärare inkluderar prof. Hans Pålsson, Stephanie Wendt, D.M.A., och prof. Andrea Padova. Linn är flerfaldig mottagare av olika stipendier och har flera års erfarenhet av att undervisa. 2017 startade hon Östermalms Pianoskola.

"Det är fantastiskt att kunna spela - och det är den känslan jag vill förmedla till fler!"

Astri Aareskjold

astri@ostermalmspianoskola.se

Astri kommer från en musikerfamilj, och har haft lärare som Ann-Sofi Klingberg, Teres Löf och för närvarande Stefan Bojsten vid Kungl. Musikhögskolan. Hon uruppförde musik skriven av Andrea Tarrodi 2017, har ett flertal framgångar i nordiska tävlingar, samt uppträtt som solist och kammarmusiker på flera festivaler i Sverige.

"Musik är ett språk som kan talas och förstås av alla. Som musiker har man ett ansvar att föra vidare det man lärt sig och den glädje det innebär att spela. När jag undervisar upptäcker jag hela tiden nya saker om mitt instrument och utvecklas själv.

Sally Karlberg

sally@ostermalmspianoskola.se

Sally är utbildad klassisk pianist på Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens Högskola. Hon har varit verksam som pianist på konserter, event och operaproduktioner, är mottagare av Kungl. Musikaliska Akademiens Ungdomsstipendium, och studerar för närvarande till musiklärare på Stockholms Musikpedagogiska Institut.

"Pianoläraryrket är ett givande och framför allt väldigt roligt jobb där jag får chans att möta elever och dela med mig av min glädje till musiken"

Karin Ingves

karin@ostermalmspianoskola.se

Karin studerar jazzmusikerprogrammet på Kungl. Musikhögskolan med inriktning piano, och har också rötter i klassisk musik. Hon komponerar egen musik för sin nystartade kvartett och frilansar med olika band som spelar allt från 20-talsswing till modern, fri improvisation.

”De bästa förutsättningarna för att lära sig är att känna sig trygg och ha en lekfull ingång till musiken.”

Matilda Andersson

matilda@ostermalmspianoskola.se

Matilda studerar för prof. Stefan Bojsten vid Kungl. Musikhöskolan i Stockholm och har tidigare gått för Mats Jansson och Anders Peterson. Vid Vadstena Folkhögskola fördjupade hon sig inom repertoaren för klassisk sång och piano. Hon är aktiv som frilansande musiker och finner även stor glädje i att få lära andra om konsten att spela piano.

Marek Mazur

marek@ostermalmspianoskola.se

Marek är utbildad vid universitetet I. J. Paderewski Musikhögskolan i Poznan, Polen. Där är han utbildad i klassisk musik och musikpedagogik. Han har rönt framgångar i ett flertal tävlingar runtom i Europa, och är anlitad både som ackompanjatör och föreläsare på sitt hemuniversitet i Poznan - där han just nu doktorerar.

Isabel Godau

Violin

isabel@ostermalmspianoskola.se

Isabel studerar klassisk fiol vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för prof. Cecilia Zilliacus. Vid sidan om studierna frilansande och vikariat i bl.a. Kungl. Hovkapellet. Med sin erfarenhet av folk- och popmusik, kombinerat med ledarskapet vid  Konserthusets ungdomsverksamhet, är Isabel en värdefull tillgång som lärare, med förmågan att inspirera elever i alla åldrar med olika intressen.

"Min vision är att genom inspirerande lektioner förmedla glädjen jag själv fått av musiken. Jag ser fram emot utbytet med eleverna som kan få även mig att utvecklas som musiker och människa!"

Linnea Vikström

Cello

linnea@ostermalmspianoskola.se

Linnea avslutade sina masterstudier vid Kungl. Musikhögskolan 2019, med Ola Karlsson som huvudlärare. Sedan dess har du kunnat se henne som solist vid Uppsala konserthus och som vikarie både i Sveriges Radios orkester och Gävle symfoniorkester. Med sin stråkkvartett Meilinkkvartetten har hon synts på kammarmusikfestivalen i Båstad samt varit "Quartet-in-residence" på Voksenåsen Sommer Akademie.

"Att spela cello är både roligt och utmanande. Vi lär oss teknik men fokuserar framförallt på det som låter när vi spelar, alltså tonen, för att få en så bra klang som möjligt. Kom som du är så jobbar vi!"

Stråkinstrument

Jakob Sonnek

Gitarr

jakob@ostermalmspianoskola.se

Jakob genomförde sin master- och diplomutbildning i klassisk gitarr vid San Francisco Conservatory of Music där han studerade med Marcin Dylla och Judicaël Perroy. Han har haft konserter i USA, Spanien och Tyskland och har mottagit ett flertal stipendier från bland annat Kungl. Musikaliska Akademien. Jakob är framförallt intresserad av kammarmusik och att skapa musik tillsammans med andra.

Gitarr

Östermalms Pianoskola